سیستم کرتین وال لامل فریم لس(Frame Less)
نمای ساختمانی کرتین لامل فریم لس
سیستم کرتین وال لامل فریم لس(Frame Less)
سیستم فریم لس از پوشش نمای خارجی ساختمان گفته میشود که به عنوان یک دیوار یا پرده شیشه ای کرتین وال فضای داخلی بنا را از خارج آن با پوششی از شیشه هایی بدون دیده شدن زیرسازی جدا نماید. تکنولوژی در نیمه دوم قرن بیستم با شتاب خود دربرآورده کردن این نیاز قدم به قدم به جلو رفته است. فکر اولیه در نمایشگاه سال ۱۸۵۱ لندن در ساختمان معروف کریستال پالاسی به مدد تحولات انقلاب صنعتی اتفاق افتاد .ولی بعدها در فریم لس با استفاده از تیغه های عمودی و ایجاد قاب بندی ها، سپس نیمه قاب کردن و بعد از آن بدون قاب کردن و در سالهای اخیر از چنگک های عنکبوتی به سمت شفافیت هر چه بیشتر فریم لس به جلو رفته است.
با ظهور شیشه های رفلکس استفاده از این نوع شیشه ها در نمای ساختمانهای مرتفع و برجها امروز بسیار رواج یافته است. استفاده از نماهای شیشه ای علاوه بر زیبایی امکان استفاده از حداکثر روشنایی در روز را فراهم می کند. همچنین استفاده از شیشه های دو یا سه جداره یک لایه عایق صوتی و حرارتی مناسب را ایجاد می کند.استفاده از این نماهای شیشه ای مدرن سبب شده که دیتیلهای نصب متفاوت نیز طراحی گردد که از آن جمله شیشه های فریم لس و نماهای لامل می باشد .در این نوع کرتین وال لامل فریم لس پس از نصب ستون های عمودی و افقی و ایجاد شبکه بندی نصب شیشه داخل لامل شباهت بسیار زیادی با فریم لس شاسی آهن دارد, با این تفاوت که شاسی کشی این کار به جای آهن و قوطی از لامل استفاده شده است.
پس از شبکه بندی لامل قاب های خاصی ساخته شده و تفاوت این نوع قاب با قاب شبکه آهن این است که در فریم لس شبکه آهن لبه ای یک سانتیمتری در شیشه نامشخص بوده, در صورتیکه ابعاد فریم لس لامل لبه ای از نما مشخص نبوده و شیشه به صورتی تولید میگردد که لایه بیرون از هر ۴ طرف حدود ۳ سانتی متر بلندتر از لایه داخلی میباشد و این شیشه با چسب هاب مخصوص سیلیکون به قاب چسبیده و داخل لامل نصب میگردد, کرتین وال لامل فریم لس هیچ گونه محدودیتی در ارتفاع ندارد و می توان در ساختمان ها با ارتفاع بالای ۲۰ متر نیز استفاده گردد.
مزیتهای سیستم فریم لس
- فریم لس ، ظرافت دید فریم نگهدارنده شیشه از خارج
- امکان بهره گیری از بازشو مخفی در نما ی فریم لس
- نصب آسان شیشه و آسان بودن تعویض شیشه در فریم لس
- عدم انتقال تنش های سازه اصلی بنا بر شیشه
- عملکرد مستقل هر یک از فریم ها در برابر زلزله در فریم لس
- امکان استفاده از رنگهای متفاوت در نمای فریم لس
- عدم محدودیت رنگ فریم لس
- امکان ایجاد سطوح عایق صوتی و حرارتی با پروفیهای ترمال بریک
- دارا بودن واشرهای مخفی جهت آب بندی در سیستم فریم لس
- امکان اجرا به صورت تمام آلومی
- ایجاد مرز جداکننده سازه نما از سازه اصلی
اجرای نمای فریم لس
ابتدا سطح نما توسط پروفیل های فلزی ۴۰*۴۰ با دقت شبکه بندی گردیده و سپس فریم نمای فریم لس در داخل این شبکه ها قرار می گیرد. وجود لاستیک های هوابندی و آب بندی در اطراف فریم و شیشه باعث گردیده سطح نما کاملاً ایزوله گردد. از مزیت های سیستم های فریم لس ظرافت دید فریم نگهدارنده شیشه از خارج و همچنین امکان بهره گیری از باز شو مخفی در نمای فریم لس می باشد. این فریم هم به صورت باز شو و هم به صورت فیکس قابل اجرا می باشد . در روش نمای کرتین وال شیشه ای فریم لس اگر به سطح شیشه بنگریم شاهد یک سطح یکدست خواهیم بود اما فریم های شیشه به شکل سایه از زیر شیشه مشخص خواهد بود . از مزایای این شیشه فریم لس میتوان سهولت در نگه داری و نظافت و همچنین سرعت نصب بالا (به علت ازادی استفاده از سیستم یونیتایز) اشاره کرد .
کرتین وال های فریم لس دو روش متفاوت برای نصب دارند :
سیستم کرتین وال فریم لس U-channel
در انواع سیستم های نمای شیشه ای کرتین وال فریم لس U-channel عموما به عنوان یکی از سیستم های سبک و مقرون به صرفه شناخته شده که به لحاظ فنی ، اجرای کرتین وال فریم لس U-channel در ساختمان های با ارتفاع بالا توصیه نمیشود و با توجه به نوع اتصال شیشه و میزان تحمل بار در این سیستم ابعاد مدول ها می بایست به صورت محدود و حدالامکان با ارتفاع کم در نظر گرفته می شود . در این روش اسپیسر های شیشه ای به شکل u در امده تا مانند پازل روی وادارهای آلومینیومی که روی لامل قرار دارند توسط لقمه های مخصوص فلزی glass holder فیکس شوند ، همچنین فواصل خالی بین شیشه ها توسط چسب های مخصوص سیلیکونی پوشانده خواهد شد . این سامانه به دلیل نداشتن کاست از روش دیگر یعنی step-unite مقرون به صرفه تر است .
سیستم کرتین وال فول فریم لس step -unite
در سیستم کرتین وال فول فریم لس شیشه درون کاست ها فیکس می شود و کاست ها با پیچ یا پرچ به ترنسم و مولیون فیکس شده و به جهت عایق شدن در آنها از لاستیک های EPDM و چسب های مخصوص سیلیکونی استفاده می شود . اکنون شیشه ها اسمبل شده اند و برای نصب بر روی سازه اصلی ساختمان آماده می باشند .
این سیستم در انواع نماهای فریم لس کرتین وال به عنوان یکی از روشهای با استحکام بالا و مورد اطمینان شناخته شده و با توجه به این که سیستم کرتین وال فریم لس شیشه ها در کارخانه تولید شیشه بر روی فریم های آلومینیومی اماده شده متصل و به صورت پنل های اماده در محل پروژه بر روی مدول های تشکیل شده توسط لامل های افقی و عمودی نصب می شود ، به لحاظ تسریع در اجرای نما نیز نقش بسزایی دارد . شایان ذکر است در طراحی برخی شرکت های تولید کننده پروفیل های آلومینیومی امکان تبدیل هر یک از مدول ها به بازشوی مخفی تنها با اضافه کردن یراق الات لازم امکان پذیر بوده و نیازی به تولید مجدد این بازشوها نیست .
کلمات کلیدی
نمای ساختمانی کرتین وال – نمای ساختمانی کرتین وال لامل فریم لس – نمای سیستم کپ دار –پنجره آلومینیومی پنجره دوجداره – پنجره الومینیومی قیمت عایق صدا – پنجره آلومینیومی دوجداره عایق صوتی – نمای پنجره بزرگ پنجره استاندارد – پنجره با شیشه دوجداره – پنجره با شیشه لمینت – پنجره با نهایت صداگیری – پنجره با یراق استاندارد – پنجره با یراق ترک – بهترین پنجره دوجداره upvc – اطلاعات پنجره دوجداره – اطلاعات پنجره upvc – بهترین برند پنجره یو پی وی سی – بهترین پروفیل پنجره – بهترین مارک پنجره -مزایای استفاده از پنجره آلومینیومی – ویژگی پنجره دوجداره آلومینیومی – مقایسه پنجره دوجداره آلومینیومی با upvc–پنجره با نهایت صداگیری – نمایندگی پنجره دوجداره – بهترین پنجره عایق صدا – بهترین پنجره برای ساختمان – بهترین برند پنجره آلومینیوم پنجره چند جداره – پنجره آلومینومی ریلی پنجره سه جداره– پنجره دوجداره – قیمت پنجره دوجداره – قیمت پنجره دوجداره ویستابست – رگلاژ پنجره – upvc پنجره – تعمیر پنجره آلومینیومی – پروفیل– قیمت پنجره upvc -پنجره دوجداره – قیمت توری پنجره – قیمت شیشه ضد سرقت – توری پنجره دوجداره– پنجره دوجداره کشویی– قیمت تعویض پنجره– بهترین پنجره دوجداره