پنجره دوجداره upvc

مزیت های استفاده از پنجره های دوجداره  و قیمت پنجره دوجداره (Benefits of UPVC Door and Window)

تاریخچه پیدایش درب و پنجره های upvc

استفاده از PVC در ساخت درب و پنجره upvc و صنعت ساختمان تقریبا از سال ۱۹۶۰میلادی در اروپا شروع شد. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش هزینه تولید درب و پنجره چوبی، آهنی و آلومینیومی و همچنین برتری های بی نظیر پنجره های دوجداره PVC، استفاده از درب و پنجره های upvc رونق روز افزون یافته است. سهولت ایجاد تنوع در طرح و رنگ و استقامت فیزیکی و پایداری در برابر شرایط جوی متفاوت و همچنین قابل بازیافت بودن upvc به کار رفته ساخت این نوع درب و پنجره موجب تحولات عمده ای در این صنعت گردیده است.

تاریخچه استفاده از سیستم درب و پنجره UPVC در ایران

اواخر دهه ۵۰ شمسی در ایران اولین واحد تولید پروفیل و ساخت درب و پنجره upvc در شمال کشور احداث گردید و در سال های بعد واحد های تولیدی دیگری احداث شده است. طی این سالها پیشرفت های قابل توجهی در این صنعت رخ داده است و تولید این محصولات و کیفیت آنها با برند های جهانی در حال رقابت و پیشی گرفتن می باشد.

مزیت های بی نظیر درب و پنجره دوجداره UPVC

عدم ورود آب و رطوبت (Water Tightness)

حتی کمترین میزان ورود آب باران و یا رطوبت به داخل ساختمان می تواند باعث ایجاد خرابی شود. بهترین پنجره های آهنی و آلومینیومی هم نمی توانند از ورود آب به صورت کامل جلوگیری نمایند. اما پنجره های دوجداره با پروفیل های UPVC از این امر بصورت کامل جلوگیری می نمایند.

عدم ورود گرد و غبار و باد (Wind and dust Load)
جلوگیری از ورود باد از درز پنجره ها یکی از عوامل کاهش آلودگی صوتی می باشد. پنجره های دوجداره یو پی وی سی چنانچه توسط گروه مجرب و یراق آلات استاندارد ساخته شوند به راحتی از پس این مهم بر می آیند. همچنین با جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل ساختمان، امور خانه داری با سرعت و کیفیت بهتری پیش خواهد رفت.
سهولت در استفاده (Smooth Opening And Closing)
یکی از مزایای استفاده از پنجره های دوجداره، سهولت در استفاده از آنها علاوه بر سایز بزرگشان است. بدین معنی که شما با استفاده از محصولات دوجداره می توانید سایز های بزرگتری از پنجره را در معماری خود جای دهید بدون آنکه نگران استفاده از آن باشید. البته این مهم به شدت به استاندارد بودن یراق آلات استفاده شده بستگی دارد.
عدم ورود آلودگی صوتی (Sound insulation)
گرچه بخش اعظمی از ورود صدا به داخل ساختمان از محل شیشه دوجداره و یا چند جداره بوده و انتخاب مناسب ضخامت شیشه ها می تواند از ورود بخش قابل توجهی از این آلودگی جلوگیری نماید، نوع پروفیل UPVC نیز بسیار مهم است و می تواند به عنوان درصدی از عایق صوتی در محاسبات اعمال گردد.
هوا بندی مناسب (Air tightness)
کیپ شدن صحیح لنگه های در بر روی فریم اصلی و تعداد لاستیک های موجود بر روی پروفیل باعث نکته مهمی بنام هوا بندی در پنجره های دوجداره می شود. با هوا بندی مناسب مشتریان ما دیگر نگران ورود گرد و غبار ، صدا های آزار دهنده ، حشرات مختلف و سایر عناصر آزار دهنده نخواهند بود.
عدم حساسیت به عوامل شیمیایی و اقلیمی (Anti- chemical property)
عدم حساسیت به عوامل شیشمایی بواسطه افزودنی های خاصی در پروفیل ها بدست می آید. این قابلیت مهم تنها برای حوادث نبوده و شامل جلوگیری از آسیب دیدن پنجره در مقابل باران های اسیدی، شرایط رطوبت بالا و … نیز می شود. بنابراین این اصل مهم کیفیت ثابت در طول زمان را برای استفاده کنندگان تضمین می نماید.
عدم تبادل حرارتی (Thermal Insulation)
شاید بتوان از قابلیت عدم تبادل حرارتی درب و پنجره های دوجداره بعنوان مهم ترین عامل خرید پنجره ها یاد کرد. پروفیل های UPVC در مقابل انواع دیگر درب و پنچره به تنهایی از تبادل گرمایی بیشتری جلوگیری می نمایند. این قابلیت بدلیل ساختار ویژه ، مواد اولیه ، یراق آلات مناسب و استاندارد و در نهایت شیشه دوجداره مناسب می باشد.
عدم اشتعال و ضد آتش (Fire retardant)
آزمایش های گوناگونی بر روی PVC انجام شده است و نتیجه تمامی آنها اثبات عدم اشتعال آنها را در بر داشته است. حتی در زمانی که پروفیل های یو پی وی سی از آتش خارج می شوند دیگر تمایلی به سوختن نداشته و خاموش می شوند. جهت مطالعه ساختار شیمیایی PVC به صفحه “PVC چیست؟” مراجعه نمایید.
توجیه اقتصادی (Economical & maintenance free)
با چشم پوشی از دیگر قابلیت های منحصر بفرد پنجره های دوجداره UPVC، این سیستم پنجره از نظر اقتصادی با دیگر تکنولوژی های موجود در بازار در دراز مدت قابل مقایسه نیست. عدم نیاز به رنگ آمیزی ، سرویس های مکرر، تمیز کردن و جلوگیری از اطلاف انرژی از اصلی ترین موارد اقتصادی استفاده از UPVC می باشد.
عدم اتلاف انرژی (Energy efficient)

با ادقام دلایل گفته شده در بالا شامل آب بندی و هوابندی مناسب ، ساختار شیمیایی UPVC ، استفاده از شیشه های دوجداره و … از این نوع پنجره بنام محصولات با مصرف انرژی کم نام برده می شود. همچنین با گسترش تکنولوژی و ساخت پروفیل های جدید تر با چمبر بیشتر ، هر روز شاهد مصرف کم تر انرژی خواهیم بود.

دوستدار محیط زیست (Environmentally friendly)

دوست داشتن و حمایت از محیط زیست صرفا به کلام نیست. محصولات UPVC از ابتدا و در فرایند تولید از انرژی کمتری جهت تولید استفاده می نمایند. در زمان مصرف هم با صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان دوستدار محیط زیست ما هستند و در نهایت و در مرحله بازیافت بهترین قابلیت تبدیل شدن به مواد قابل استفاده دیگر را دارند.

امنیت در استفاده(Security)

استفاده از پروفیل هایی با ضخامت بالا و تعداد چمبر های بیشتر، استفاده از پروفیل های گالوانیزه در داخل پروفیل های UPVC ، استفاده از شیشه های دوجداره و زوار های مخصوص ، یراق آلات خاص و استاندارد امنیت قابل توجهی را برای استفاده کنندگان از این محصولات به ارمغان می آورد.

  • چگونه می‌توانیم یک پروفیل با کیفیت و مرغوب انتخاب کنیم؟

مشخصات کیفیت پروفیل دوجداره
وزن پروفیل دوجداره UPVC
اولین مشخصه کیفیت پروفیل دوجداره upvc وزن پروفیل در هر متر طول است که این وزن نشانه ضخامت لایه‌های بیشتر در پروفیل است و هر اندازه این ضخامت بیشتر باشد استقامت و عمیق بودن پروفیل هم بیشتر خواهد شد.
کانال‌های پروفیل دوجداره UPVC
دومین عامل در عایق بودن و استقامت پروفیل، کانال‌های پروفیل است. هر چه تعداد این کانال‌ها بیشتر باشد  استقامت و عایق‌ بودن پروفیل افزایش می‌یابد.
سطح پروفیل دوجداره UPVC
یکی دیگر از مشخصه‌های کیفیت پروفیل، سطح آن است. سطح صاف و بدون خط و خش یکی از نشانه‌های پروفیل با کیفیت است قالب‌های اکسترودر  نامناسب می‌توانند باعث ایجاد ناصافی بر روی پروفیل‌ها شوند.
عایق‌بندی و لاستیک‌های پروفیل دوجداره UPVC
لاستیک به نوعی عایق‌بندی پروفیل محسوب می‌شود. لاستیک‌ها یا در زمان ساخت پروفیل روی آن نصب می‌شود و غیر قابل تعویض است و یا بعد از ساخت پنجره که در این حالت آنها قابل تعویض هستند. استفاده از لاستیک‌هایی که در محل کارخانه ساخت در و پنجره بر روی پروفیل‌ها بصورت دستی نصب می‌شوند یکی دیگر از موارد بسیار مهم در انتخاب برند پروفیل است. همچنین استفاده از لاستیک ای‌پی‌دی‌ام (EPDM) که از ارتجاع بالایی نیز برخوردار است نیز اهمیت دارد.
دارا بودن استانداردهای جهانی و ضمانتنامه:
یکی دیگر از شاخص‌های پروفیل با کیفیت دارا بودن استانداردهای جهانی به ویژه استاندارد رال آلمان است. همچنین داشتن ضمانت‌نامه و بیمه‌نامه برای پروفیل یکی دیگر از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
 
چرا باید در پروفیل upvc  از گالوانیزه استفاده کنیم؟
استفاده از گالوانیزه برای استحکام بخشی و همچنین تحمل بارهای دینامیکی و استاتیکی وارد شده (شامل بارهای خارج و بارهای مستقیم) به پنجره از الزامات غیر قابل انکار سیستم پنجره‌های دوجداره است و این ادعا که می‌توان برای پروفیلی خاص از گالوانیزه استفاده نکرد، بی‌پایه و اساس بوده و هیچ پشتوانه فنی علمی و یا استانداردی ندارد و در هیچ یک از استانداردهای تدوین شده چه در ایران و چه در سایر کشورها چنین موضوعی وجود ندارد.
پروفیل‌های آهنی، چوبی، آلومینیومی و upvc هرکدام میزان انقباض و انبساط متفاوتی دارند.  که این میزان در پروفیل‌های upvc ، چهار میلیمتر در هر متر طول است. نصب پروفیل‌های گالوانیزه در پروفیل‌های upvc باعث می‌شود استقامت پروفیل افزایش یافته و میزان اقباض و انبساط پروفیل به حداقل برسد. البته استفاده از پروفیل گالوانیزه الزاماتی دارد که شامل:
استفاده حداقل ضخامت یک و نیم میلیمتری گالوانیزه برای جلوگیری از خم شدن، تغییر حالت و جلوگیری از انقباض و انبساط پروفیل، امری الزامیست.
این گالوانیزه می‌بایست بصورت کیپ و با حداقل بادخور داخل پروفیل upvc  نصب شود تا بتوان انقباض و انبساط را به حداقل رساند.
در صورتیکه از گالوانیزه استاندارد داخل پروفیل استفاده نشود، پروفیل تغییر حالت خواهد داد و لنگه بازشو نمی‌تواند وزن شیشه را تحمل کند و باعث افت لنگه خواهد شد و در نتیجه پنجره از تنظیم خارج می‌شود. بنابراین دقت داشته باشید پس از انتخاب یک پروفیل با کیفیت، استفاده از گالوانیزه را در اولویت بعدی خود قرار دهید.
استفاده از لاستیک (گسگت) استاندارد چه تاثیری در کیفیت پنجره‌های دو جداره داراست:
پروفیل‌های upvc  به دو صورت تولید می‌شود: پروفیل‌های بدون گسگت و پروفیل‌های گسگت سر خود.
در پروفیل‌های گسگت سر خود، لاستیک در زمان تولید پروفیل توسط دستگاه بر روی پروفیل نصب می‌شود و در پروفیل‌های بدون گسگت، لاستیک‌ها در زمان ساخت پنجره روی آن نصب می‌شوند.
در پنجره‌هایی که از پروفیل‌های لاستیک سر خود استفاده می‌شود پس از مدت کوتاهی به دلیل بی‌کیفیت بودن و استهلاک گسگت‌ها، لاستیک له می‌شود و قادر به وکیوم کردن پنجره نخواهد بود بنابراین عایق‌بندی پنجره دوجداره برای ورود صدا و گرد و خاک، کاهش پیدا خواهد کرد و از آنجایی که لاستیک قابل تعویض نیست امکان تعمیر، وجود نخواهد داشت. ولی در پنجره‌هایی که لاستیک، پس از ساخت روی آن نصب می‌شود حتی اگر از لاستیک با‌کیفیت استفاده نشود پس از گذر زمان به راحتی می‌توان لاستیک با کیفیتی را جایگزین کرد.
بنابراین در انتخاب پروفیل‌ها باید به نوع نصب لاستیک‌ها هم دقت شود همچنین جنس لاستیک، لاستیک‌های  ای‌پی‌دی‌ام (EPDM)  که دارای چگالی بیشتری هستند و در برابر فرسایش مقاومت دارند و انتقال دما را کاهش می‌دهند نکته دیگری است که در انتخاب پنجره مناسب می‌تواند به شما کمک کند.
 استفاده از پیچ‌های استاندارد چه اهمیتی در ساخت و نصب پنجره دارد
پیچ نگهدارنده اصلی گالوانیزه، یراق‌آلات و پنجره به محل نصب است به همین خاطر استفاده از پیچ‌های استاندارد فولادی آبکاری شده بسیار مهم است.
یکی از الزامات اساسی در ساخت و نصب در و پنجره  UPVC استفاده از پیچ به تعداد کافی است. در استانداردهای جهانی نصب گالوانیزه به پروفیل UPVC فاصله بین هر پیچ را ۴۰ سانتیمتر و در زمان نصب پنجره‌‌ها به فریم انتظار فاصله بین پیچ‌ها را ۷۰ سانتیمتر لحاظ کرده که رعایت آنها بسیار مهم است. تعداد کافی و فاصله پیچ‌های گالوانیزه به پروفیل باعث جلوگیری از انقباض و انبساط پروفیل UPVC می‌شود.
 
اهمیت پنجره‌های دو جداره  UPVC
نقش پنجره‌های نوین UPVC در کاهش گرمایش زمین
پدیده گرم شدن کره زمین، مشکل بزرگی است که در حال حاضر نگرانی‌های زیادی را به وجود آورده است. اگرچه در طول حیات این سیاره، آب و هوا به دفعات تغییر پیدا کرده اما پیش بینی شده که سال های نیمه دوم قرن حاضر گرم‌ترین سال های پانصد سال اخیر خواهد بود و در سال ۲۱۰۰ به علت گرمایش فوق العاده، کره زمین؛ خشکسالی شدید، گرمای سوزان، فوران های آتشفشانی، زمین لرزه‌ها و طوفان‌های سهمناکی را تجربه خواهد کرد. با شدت یافتن این پدیده، جنگل ها و مراتع طبیعی فراوانی بر اثر آتش سوزی از بین خواهند رفت. سطح آب دریا به دلیل ذوب شدن سریع و دور از انتظار یخچال‌های قطبی، بین ۱ تا ۲ متر بالا آمده و بسیاری از شهرهای ساحلی و جزایر برای همیشه به زیر آب فرو خواهند رفت.
همچنین گفته شده که تا سال ۲۰۵۰ بیش از یک میلیون گونه از موجودات زنده اعم از گیاهان و جانوران ناپدید شده و تقریبا از هر ده گونه، یکی از آنها منقرض خواهد شد. حتی به عقیده محققان، در قرن آینده بخش‌هایی از کره زمین به دلیل گرمای بیش از حد غیر قابل سکونت خواهد شد.
گرمایش زمین، جدی‌ترین شکل تغییرات آب و هوایی است که دنیا تاکنون به خود دیده است. . بر اساس تحقیقات محققان مؤسسه تکنولوژی ماساچوست MIT، از دهه ۱۹۷۰ شدت و طول مدت تندبادها و گردبادها افزایش بی سابقه ای داشته است. و این موضوع به خاطر افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای است که منجر به افزایش میانگین درجه حرارت زمین شده و به همین دلیل میزان بارش برف کاهش یافته است. در کل می‌توان گفت که تمامی ساکنان کره زمین از تاثیرات منفی ناشی از گرمایش جهانی متضرر شده‌اند.
اما دلایل این گرمایش چیست؟
بخشی از انرژی خورشید که پس از برخورد با سطح زمین به فضا پراکنده می‌شود، توسط مولکول‌های گازهای گلخانه ای (بخار آب، دی اکسید کربن، متان، اوزون و …) به سرعت جذب می‌شود که همین امر سبب افزایش انرژی این مولکول‌ها و جنبش آنها می‌شود. از طرفی به دلیل غلظت گازها به علت عوامل طبیعی (فعالیت‌های خورشیدی یا آتشفشانی) و عوامل انسانی ( تولید گازهای گلخانه‌ای)، حرارت تولید شده نمی‌تواند از جو زمین خارج شود و در نتیجه دمای کل نواحی زمین افزایش می‌یابد، گویی که دور تا دور زمین توسط پتویی احاطه شده است.
حال این سوال مطرح می‌شود که چگونه می‌توانیم در جلوگیری از گرم شدن کره زمین مشارکت کنیم؟
یکی از عوامل مهمی که در گرمایش زمین و به دنبال آن افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای موثر است، استفاده نادرست و گسترده از انرژی گرمایی است. به عنوان مثال در بیشتر کشورهای صنعتی حدود ۳۵ درصد از کل انرژی مصرفی در بخش ساختمان‌های مسکونی و تجاری به کار می‌رود و بیش از نیمی از این مقدار صرف گرمایش و سرمایش ساختمان در فصول گوناگون می‌شود که می‌بایست این میزان مصرف انرژی به حداقل رسانیده شود.                                                                          یکی از روش‌های موثر در این زمینه، استفاده از عایق دمایی در ساختمان‌هاست. بدون شک، پنجره‌های عایق ( پنجره های UPVC) به علت میزان ظرفیت گرمایی و مقاومتی که در برابر انتقال گرما و سرما دارند، در کاهش بار حرارتی و برودتی و در نتیجه عدم نیاز به استفاده بیشتر از سوخت‌های فسیلی در ساختمان‌ها نقش عمده ای را ایفا می‌کند.
پنجره‌ها مهم‌ترین عوامل مصرف انرژی در ساختمان‌ها هستند، چرا که بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از حرارت داخل ساختمان از طریق در و پنجره‌های نامناسب اتلاف می‌شود. در مقایسه با دیوار، عموما دمایی که توسط یک پنجره منتقل می‌شود، بسیار بیشتر است. بنابراین، پنجره سنتی به منزله حفره‌ای در دیوار است و انتقال دما توسط این نوع پنجره حدود ۱۰ برابر یک دیوار بتنی معمولی است. علاوه بر این، فریم‌ها نیز که بخش عمده‌‌ای از پنجره را تشکیل داده‌اند سهم بسزایی در انتقال دما دارند.
در ساختار پروفیل های UPVC حفره‌هایی وجود دارد که باعث کاهش هدایت حرارت می‌شود. این پنجره‌ها عایق بسیار مناسبی برای سرما و گرما هستند که با استفاده از آنها، غیر از جلوگیری از انتشار دی اکسید کربن، تا ۴۰ درصد از اتلاف انرژی جلوگیری خواهد شد.
در کشورهای جهان سوم، پنجره‌ها اغلب دارای شیشه‌های معمولی با فریم‌های چوبی یا فلزی است. این موضوع که به ظاهر کم اهمیت به نظر می‌رسد، باعث هدر رفتن مقدار زیادی از انرژی گرمایی می‌شود. اگر پنجره‌ها در ابعاد استاندارد، با فریم‌های استاندارد و شیشه‌های دوجداره ساخته شوند، قطعا اتلاف انرژی به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت. برای کاهش تبادل حرارتی از طریق پنجره، استفاده از پنجره‌های با پروفیل‌های UPVC که ضریب انتقال حرارتی بسیار پایینی دارند و در آنها نوارهای عایق‌بندی لاستیکی به شکل استاندارد در فضای مابین قسمت‌های بازشو و چارچوب ثابت پنجره‌ها موجود است، توصیه می‌شود. چنانچه فریم‌های استاندارد UPVC با یراق آلات مناسبی نیز به کار برده شوند، از اتلاف حرارت بیشتری جلوگیری خواهد شد. پنجره های نوین UPVC هم آسایش حرارتی را تامین می‌کنند و هم با رنگ‌ها و طرح‌های متنوع، محیطی آرام و زیبا را در داخل خانه فراهم می‌آورند.
اکنون می‌بینید که چگونه با رعایت اصول اولیه استاندارد در ساخت خانه‌ها، از جمله نصب پنجره‌های UPVC (چه در ساخت خانه های جدید و چه در جایگزینی پنجره های قدیمی) می‌توانیم خودمان انرژی را مدیریت کرده و در جلوگیری از مصرف بی‌رویه انرژی و در نتیجه پیشگیری از گرم شدن روز افزون کره زمین و خطرات ناشی از آن سهیم باشیم.